Fransk vingård investerer i vinmarker i det sydlige England for at producere mousserende vin

Ifølge rapporter i udenlandske medier, påvirket af klimaopvarmningen, er den sydlige del af Storbritannien mere og mere egnet til at dyrke druer til at producere vin.På nuværende tidspunkt køber franske vingårde, herunder Taittinger og Pommery, og den tyske vingigant Henkell Freixenet druer i det sydlige England.Have til fremstilling af mousserende vin.

Taittinger i Frankrigs Champagne-region vil lancere sin første britiske mousserende vin, Domaine Evremond, i 2024, efter at have købt 250 acres jord nær Faversham i Kent, England, som det begyndte at plante i 2017. Drue.

Pommery Winery har dyrket druer på 89 acres jord, det købte i Hampshire, England, og vil sælge sine engelske vine i 2023. Tysklands Henkell Freixenet, verdens største mousserende vinfirma, vil snart producere Henkell Freixenets engelske mousserende vin efter at have erhvervet 36 acres af vinmarker på Borney-ejendommen i West Sussex, England.

Den britiske ejendomsmægler Nick Watson fortalte det britiske "Daily Mail", "Jeg ved, at der er mange modne vinmarker i Storbritannien, og franske vingårde har henvendt sig til dem for at se, om de kan købe disse vinmarker.

"Den kalkholdige jord i Storbritannien ligner dem i Champagne-regionen i Frankrig.Champagnehuse i Frankrig søger også at købe jord til at plante vinmarker.Det er en tendens, der vil fortsætte.Klimaet i det sydlige England er nu det samme som Champagne i 1980'erne og 1990'erne.Klimaet er det samme."»Siden er klimaet i Frankrig blevet varmere, hvilket betyder, at de skal høste druerne tidligt.Hvis du høster tidligt, bliver de komplekse smage i vinene tyndere og tyndere.Hvorimod i Storbritannien tager druerne længere tid om at modne, så du kan få mere komplekse og rige smage."

Der dukker flere og flere vingårde op i Storbritannien.British Wine Institute forudsiger, at i 2040 vil den årlige produktion af britisk vin nå op på 40 millioner flasker.Brad Greatrix sagde til Daily Mail: "Det er en glæde, at flere og flere champagnehuse dukker op i Storbritannien."


Indlægstid: 01-november 2022