Er unvintage-vine falske?

Nogle gange stiller en ven pludselig et spørgsmål: Årgangen på den vin, du har købt, kan ikke findes på etiketten, og du ved ikke, hvilket år den er lavet?
Han mener, der kan være noget galt med denne vin, kan det være falsk vin?

Det er faktisk ikke alle vine, der skal mærkes med en årgang, og vine uden årgang er ikke falske vine.For eksempel vil denne flaske edwardiansk mousserende hvidvin være mærket med "NV" (en forkortelse for ordet "Non-Vintage", hvilket betyder, at denne flaske vin har "ingen årgang").

vinflaske

Vinflaske i glas 1.Hvad refererer året på vinetiketten til?

1. Først og fremmest skal vi vide, hvad året her refererer til?
Årstallet på etiketten refererer til det år, hvor druerne blev høstet, ikke det år, de blev aftappet eller afsendt.
Hvis druerne er høstet i 2012, aftappet i 2014 og afsendt i 2015, er vinens årgang 2012, og det år, der skal vises på etiketten, er også 2012.

Glas flaske

2. Hvad betyder året?

Kvaliteten af ​​vin afhænger af håndværk for tre point og råvarer for syv point.
Årstal viser årets klimatiske forhold som lys, temperatur, nedbør, luftfugtighed og vind.Og disse klimatiske forhold påvirker bare væksten af ​​druer.
Kvaliteten af ​​årgangen påvirker direkte kvaliteten af ​​selve druerne.Kvaliteten af ​​årgangen påvirker således også i høj grad vinens kvalitet.

Et godt år kan lægge et godt grundlag for produktion af vin af høj kvalitet, og året er meget vigtigt for vin.
For eksempel: den samme druesort plantet i den samme vingård af den samme vingård, selvom den er brygget af den samme vinproducent og forarbejdet ved den samme lagringsproces, vil kvaliteten og smagen af ​​vinene i forskellige år være forskellige, hvilket er årgangens charme.

3. Hvorfor er nogle vine ikke mærket med en årgang?
Da året afspejler det pågældende års terroir og klima og spiller en afgørende rolle for vinens kvalitet, hvorfor er nogle vine så ikke mærket med året?
Hovedårsagen er, at den ikke overholder lovbestemmelserne: I Frankrig er kravene til AOC-vine relativt strenge.
Vine med karakterer under AOC, som er blandet på tværs af år, må ikke angive årstallet på etiketten.

Nogle mærker af vin blandes over flere år, år efter år, for at opretholde en ensartet stil af vin produceret hvert år.
Som følge heraf overholdes de relevante love og regler ikke, så vinetiketten er ikke mærket med årstal.
Nogle vinhandlere, for at forfølge den ultimative smag og variation af vine, blander flere vine fra forskellige år, og vinetiketten vil ikke være mærket med årstal.

4. Skal køb af vin se på året?

Selvom årgang har en vigtig indflydelse på vinkvaliteten, er det ikke alle vine, der gør.
Nogle vine forbedrer sig ikke meget selv fra de bedste årgange, så du skal ikke nødvendigvis se på årgangen, når du køber disse vine.
Bordvin: Generelt har almindelig bordvin i sig selv ofte ikke kompleksiteten og lagringspotentialet, for uanset om det er et topår eller et middelmådigt år, har det ringe betydning for vinens kvalitet.
De fleste af disse vine er entry-level vine, prisen er omkring snesevis af yuan, produktionen er meget høj, og de er enkle og nemme at drikke.

Most New World-vine: De fleste New World-vinregioner har et varmere, tørrere klima, der også giver mulighed for kunstvanding og andre mere menneskelige indgreb, og generelt er forskellen i årgang mindre udtalt end i den gamle verden.
Så når man køber New World-vine, skal man som regel ikke tænke for meget over årgangen, medmindre det er en meget top-end vin.

 

 

 


Indlægstid: Okt-09-2022